Актуално

Успешно представяне на учениците от

Вечерно СУ „Захари Стоянов“ в

Националния исторически конкурс „Надеждата за свободата“:


Миналото в разказ и легенди – хайдути, просветители и борци за национално освобождение, организиран от Регионално управление на образованието – Варна и Първа езикова гимназия-
Варна

Посвещава се на 280 г. от рождението на Софроний Врачански, 150 г. от смъртта на Ботьо Петков и 140 г. от смъртта на Любен Каравелов.

От Вечерно СУ „Захари Стоянов“, учениците Галина Дончева и Ивелин Миленов от XIА под ръководството на г-жа Мария Коева – преподавател по история и цивилизация се класираха на трето място в категория: презентация/филм. Техните знания и умения бяха оценени от жури от специалисти /от СУ „Св. св. Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, МОН, РИМ-Варна, преподаватели по история и цивилизация, информационни технологии, български език и литература.

На 14.11 – 15.11.2019 год. в гр. Варна се проведе ученическа конференция на тема „Надеждата за свободата“: Миналото в разказ и легенди – хайдути, просветители и борци за национално освобождение, в която нашите ученици представиха своя проект и получиха грамоти.


GramotaGalinaDonchevaGramotaIvelinMilenovGranotaMariyaKoeva